SIETSCHE

Mental health en business mental health; opererend op het spectrum van ontwikkeling en zorg. Een achtergrond in organisaties, business en GGZ.

In mijn aanpak kijk ik naar wat er is. En naar wat maakt dat wat er is stagneert. 

Ik zie hoe gedrag, emoties, gedachten of patronen - wel of niet veroorzaakt door beschadigingen uit het verleden - het functioneren en groei van individuen, relaties, teams of organisaties beïnvloeden. 

Verandering hangt af van de individuele innerlijke ruimte en onderlinge aansluiting van opvattingen, emoties, waarden, attitude en vaardigheden tussen mensen. Interculturele overeenkomsten en verschillen kunnen daar een rol in spelen. 

Vanuit een brede achtergrond - organisatiepsychologisch, bedrijfskundig en psychotherapeutisch - en ervaring in diverse rollen - consultant, coach, trainer, psychotherapeut, programma manager, ondernemer, regiebehandelaar, docent - ben ik staat om snel te schakelen. Ik werk zowel in het Nederlands als in het Engels. 


Psychotherapeut

Vanaf 2010 als psychotherapeut voor individuele psychotherapie en partnerrelatietherapie. Door het vergroten van inzicht, stilstaan bij betekenis, verwerken van pijn of het veranderen van gedrag of patronen, help ik je klachten te verminderen of dat wat stagneert in jou of tussen jou en anderen op te heffen. 

Ervaring in de vrijgevestigde psychotherapiepraktijk, GGZ-instelling als groepstherapeut en regiebehandelaar bij i-Psy. 

Coach

Gestart als arbeids- en organisatiepsycholoog aangevuld met MBA in de rol van consultant, trainer, programmamanager en coach. Verandering gezien en ervaren vanuit individueel en systeemperspectief. 

Ervaring bij KPMG Management Consulting, Gemini Consulting, Shell, diverse klanten, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Onderzoekende stijl

Mijn stijl is spiegelend, onderzoekend, empathisch, licht als het kan en confronterend waar nodig. 

Altijd nieuwsgierig naar het verhaal, gedachten, overwegingen, gevoelens, het rationele en het irrationele. Hart, hoofd, handen. ‘Hard’ en ‘zacht’ in organisaties. Om vanuit deze onderzoekende stijl tot het verhaal te komen. 

Cliënten omschrijven mij als 'scherp, aanwezig en ondersteunend'. 

OPLEIDING EN REGISTRATIES

Arbeids- en Organisatiepsychologie (Rijksuniversiteit Groningen), MBA (Imperial College Business School, Londen), coachingsopleiding RINO, postdoctorale opleiding tot psychotherapeut (RINO) (BIG-register). 

Gecertificeerd in psychometrische instrumenten (British Psychological Society level B) als MBTI en CPI, Insights Personal Discovery, IOPT. 

Leertherapeut NVP, senior schematherapeut, EMDR practitioner. 

'Nobody can go back and start a new beginning. 
But anyone can start today and make a new ending. 
Remember, if you change the way you look at things, the things you look at change'.

  • WIE