SIETSCHE

Mental health en business mental health; opererend op het spectrum van mentale gezondheid, ontwikkeling en leiderschap. Een achtergrond in organisaties, business en GGZ.

In mijn aanpak kijk ik naar symptomen en onderliggende patronen. Wat stagneert er en wat heeft daartoe geleid? En hoe dat te veranderen of er anders mee om te gaan?

Ik zie hoe gedrag, emoties, gedachten of patronen het zijn en de groei van individuen, relaties of organisaties beïnvloeden. Verandering van dat zijn en groei hangt af van ervaringen in het verleden, innerlijke ruimte en onderlinge verbinding tussen mensen. Factoren als aanleg, diversiteit en bias kunnen daar een belangrijke rol in spelen. 

Vanuit een brede achtergrond - organisatiepsychologisch, bedrijfskundig en psychotherapeutisch - en ervaring in diverse rollen ben ik staat om snel te schakelen. 

Ik werk zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Coach

Gestart als arbeids- en organisatiepsycholoog aangevuld met een MBA. Functies als consultant, trainer, programmamanager en coach. Verandering zien en ervaren vanuit individueel en systeemperspectief. 

Ervaring bij KPMG Management Consulting, Gemini Consulting, Shell, diverse klanten, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Psychotherapeut

Vanaf 2010 als psychotherapeut voor individuele psychotherapie, groepstherapie en partnerrelatietherapie. Door het vergroten van inzicht, stilstaan bij betekenis, verwerken van pijn of het veranderen van gedrag of patronen, help ik je klachten te verminderen of dat wat stagneert in jou of tussen jou en anderen op te heffen. 

Ervaring in de vrijgevestigde psychotherapiepraktijk, GGZ-instelling als groepstherapeut en regiebehandelaar bij i-Psy.   

Onderzoekende stijl

Mijn stijl is spiegelend, onderzoekend, empathisch, licht als het kan en confronterend waar nodig. 

Altijd nieuwsgierig naar het verhaal, gedachten, overwegingen, gevoelens, het rationele en het irrationele. Hart, hoofd, handen. ‘Hard’ en ‘zacht’ in organisaties. Om vanuit deze onderzoekende stijl tot het verhaal te komen. 

Cliënten omschrijven mij als 'scherp, aanwezig en ondersteunend'. 

OPLEIDING EN REGISTRATIES

Arbeids- en Organisatiepsychologie (Rijksuniversiteit Groningen), MBA (Imperial College Business School, Londen), coachingsopleiding RINO, postdoctorale opleiding tot psychotherapeut (RINO) (BIG-register). 

Gecertificeerd in psychometrische instrumenten (British Psychological Society level B) als MBTI en CPI, Insights Personal Discovery, IOPT. 

Leertherapeut NVP, senior schematherapeut, EMDR practitioner, EFT basis en vervolg, cliëntgericht psychotherapeut. 

'Nobody can go back and start a new beginning. 
But anyone can start today and make a new ending. 
Remember, if you change the way you look at things, the things you look at change'.

  • WIE