Reageren op veranderingen

Corona dwingt ons op andere manieren te werken, leren, zorgen en leven. Online doen wat we eerst vooral offline deden, is binnen een half jaar bijna normaal geworden. Een grote (cultuur)verandering dus in de manier waarop we de dingen doen. Een veelgehoord getal rondom organisatie- en cultuurveranderingen is dat 70% van verandertrajecten in organisaties mislukt. Dat is een hoog cijfer. Maar van F2F naar online is in bijna alle organisaties toegepast. Van GGZ, huisartsen, onderwijs, bedrijfsleven etc. Met andere woorden, een verandertraject dat vrij goed is gelukt zou je kunnen zeggen. Darwin zei al dat het niet de sterkste soorten zijn die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen. En zo dwingt COVID-19 ons de paradox einde en vernieuwing te hanteren en lukt dat – ook al is er nog veel te verbeteren – best aardig. 

Gepubliceerd op 22 oktober 2020
Psychotherapie
Leiderschap

When your life is a story, who's got the pen?

Psychische klachten, het gevoel dat je klem zit of (alweer) vastloopt, relatiespanningen, stagneren in werk. Dan wil je graag goede hulp. 

MatterofPeople werkt aan de ontwikkeling en mentale gezondheid van individuen, relaties en teams: mental health en business mental health. 

  • BLOG