Beeldbellen en online

We zijn nu een aantal weken werkzaam vanuit huis. Onze bewegingsvrijheid is beperkt. De 4 mei herdenking op de Dam was op een indrukwekkend leeg plein. Hoewel er hoop is op verandering, is er nog geen ander advies vanuit RIVM/OMT/kabinet en dus geen verandering in de situatie. Ook mijn praktijk blijft vooralsnog online. Via beeldbellen of telefonisch gaat therapie of coaching door. En zo zijn alle lopende therapieën zgn. blended therapieën geworden. En in veel gevallen werkt dit goed. 

Explorerend, inzichtgevend, steunend, traumabehandeling, structurerend, veel werkt ook door elkaar te zien via een beeldscherm. Wetenschappelijk onderzoek wijst op vergelijkbare effectiviteit tussen blended en face-to-face behandelen. Natuurlijk fijn om straks ook weer face-to-face te kunnen werken. Om de gehele mens te zien ipv alleen maar het hoofd. Online behandelen heeft door de omstandigheden echter een versnelling gekregen die post-corona niet zal verdwijnen. Niet in de mate en wijze waarop het nu gaat, maar de zorg en dus ook mental health zorg zal het online sterker integreren in de manier van werken. Om daarmee de zorg aan de patient en de maatschappij alleen maar te verbeteren. 

Gepubliceerd op 5 mei 2020
Psychotherapie
Leiderschap

When your life is a story, who's got the pen?

Psychische klachten, het gevoel dat je klem zit of (alweer) vastloopt, relatiespanningen, stagneren in werk. Dan wil je graag goede hulp. 

MatterofPeople werkt aan de ontwikkeling en mentale gezondheid van individuen, relaties en teams: mental health en business mental health. 

  • BLOG