Esther Perel in Haarlem

Anderhalve week geleden was ik bij Esther Perel. Samen met nog ruim 900 andere collega’s op een congres georganiseerd door de NVRG en RINOgroep in Haarlem. Wat een energieke, down to earth, to the point, heldere psychotherapeute! En met humor! Iemand die complexiteit vereenvoudigt en betekenis ontrafelt. Dingen zegt die kloppen. 

Vanuit haar eigen multiculturele complexe achtergrond – Pools, Joods, Belgisch, New York (kun je dat Amerikaans noemen -:)?) – en haar internationale cliënten kring, heeft ze invalshoeken die onze eigen ingenomen of gegroeide opvattingen ter discussie stellen of op zijn minst bevragen. Zoals wij cliënten proberen te helpen stagnaties op te heffen en het weer te laten stromen, heft Esther Perel mogelijke stagnaties bij haar Nederlandse collega’s op en verlegt zo wellicht stromen. En niet vanuit een evidence based invalshoek. Maar vanuit een case based optiek. Omdat het narratief altijd uniek is. En dat was deze dag ook. Een mooie dag met een verfrissend en inspirerend verhaal! 

Gepubliceerd op 11 februari 2020
Psychotherapie
Leiderschap

When your life is a story, who's got the pen?

Psychische klachten, het gevoel dat je klem zit of (alweer) vastloopt, relatiespanningen, stagneren in werk. Dan wil je graag goede hulp. 

MatterofPeople werkt aan de ontwikkeling en mentale gezondheid van individuen, relaties en teams: mental health en business mental health. 

  • BLOG