10-10-2022 World Mental Health Day

Vandaag 10 oktober 2022 is door de WHO uitgeroepen tot World Mental Health Day. Het overall doel van World Mental Health Day is om aandacht te vragen voor mental health issues over de hele wereld en om energie te mobiliseren in het ondersteunen van mental health. Het leven stelt eisen aan de weerbaarheid en veerkracht van mensen, dat is altijd al zo geweest. Ook in de wereld van vandaag met alles wat zich afspeelt, in Nederland en daarbuiten. Daarnaast zoeken we als mensen rust en geluk, verbinding en autonomie. 

Wat is nodig om mentale gezondheid een realiteit te maken voor mensen wereldwijd? Medewerkers in de zorg, in de spreekkamer, aan het bed, in de directiekamer, in een start-up, een ieder is vaak vanuit de beste intentie werkzaam om de beste zorg te verlenen of mogelijk te maken. Tegelijkertijd is het bevorderen van mentale gezondheid niet alleen een taak van de medewerkers in de zorg. Ook andere levensdomeinen hebben hier een grote invloed op. En wie wel een beroep doet op de zorg, kan onder meer in de vrijgevestigde praktijk vaak goed terecht. 

Vrijgevestigde psychologen/ psychotherapeuten doen het vanuit de intentie hoogkwalitatieve zorg te bieden, persoonlijk aanspreekpunt te zijn, dichtbij de client, met korte lijntjes naar verwijzers/ collega behandelaren en het minimaliseren van overhead.  

Gepubliceerd op 10 oktober 2022
Psychotherapie
Leiderschap

When your life is a story, who's got the pen?

Psychische klachten, het gevoel dat je klem zit of (alweer) vastloopt, relatiespanningen, stagneren in werk. Dan wil je graag goede hulp. 

MatterofPeople werkt aan de ontwikkeling en mentale gezondheid van individuen, relaties en teams: mental health en business mental health. 

  • BLOG